Matematik

Vm ved differentiationsregning

06. september 2009 af Mabr (Slettet)

Hej,

Er der nogen, der kan forklare mig hvordan jeg finder værdimængden af en funktion når den er en brøk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

Du skal se på når nævneren bliver 0. Du kan nemlig ikke dividere med 0.


Svar #2
06. september 2009 af Mabr (Slettet)

I denne opgave skal jeg finde Vm til    f(x)= x^2+1 / x^2+x+1   .

F ' (x) blev hos mig 2x^3+x^2+1 / x^4+x^2+1

Hvis jeg tager f(x) og finder nulpunkt giver det ingen løsning, fordi diskriminanten er negativ.

Hvis jeg skal tage f '(x) bliver det et 4. grads polznomium, som jeg ikk kan løse -.-

Kan i hjælpe mig videre? Please!


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af peter lind

Du må mangle nogle paranteser for at dette kan give nogen mening og ellers må der stadig være fejl i det. Hvis du mener f(x)= (x2+1) /( x2+x+1) har polynomiet i nævneren ikke nogen rødder så f(x) er defineret for alle x. Derefter er spørgsmålet om definitionsmængde klaret. Hvis du mener at  (x2+x+1)2 = x4+x2+1 så er det simpelt hen ikke rigtigt. Jeg kan iøvrigt ikke se nogen grund til at udføre denne kvadrering.


Skriv et svar til: Vm ved differentiationsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.