Matematik

Serkantens hældning opg, rigtig ?

06. september 2009 af klogeåge004 (Slettet)

Hej jeg ville høre om den her opgave jeg har regnet om serkantens hædlning er rigtig?

beatem et udtryk for serkantens hældning (x0,f(x0)) for en funktion f(x)= 1/2x2 + 2

as=( f(x0+h) - f(x0)) / h

as=(1/2(x0+h)2 +2-(1/2x02+2))/ h

as=(1/2(x02+h2+2x0h)+ 2-1/2x02 -2)/ h

as=(1/2x02+1/2h2+1x0h+2 - 1/2x02-2)/ h

as= (1/2h2+1x0h)/ h = 1/2h + 1x0

er den regnet rigtig og hvis den er hvordan finder jeg så tangentens hældning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

det er den


Svar #2
06. september 2009 af klogeåge004 (Slettet)

oka tak hvordan finder jeg så tangentens hældning ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af peter lind

Den finde du ved at lade h ->0 i udtrykket for sekantens hældning.


Skriv et svar til: Serkantens hældning opg, rigtig ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.