Kemi

koncentration af KMnO4 i vand

06. september 2009 af butji (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har fået at vide at jeg har 12.3g KMnO4 og 120ml vand

hvordan finder jeg så koncentrationen af KMnO4?

tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2009 af JKaram (Slettet)

Find den molare masse af dit stof, og find derefter stofmængden af den angivet i mol. Dette deler du med volumen af opløsning og vupti så er du good to go min ven.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2009 af Larsendrengen (Slettet)

Det er selvfølgelig under antagelse at volumen ikke ændrer sig (hvad det jo gør i praksis).

Det skal lige nævnes at det ikke er muligt at opløse så meget KMnO4 i den mængde vand hvis det skal foregå ved stuetemperatur. Så det er et tænkt eksempel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2009 af mathon

M(KMnO4) = 158,03 g/mol

n = m/M = (12,3 g)/(158,03 g/mol) = 0,077833 mol


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2009 af mathon

faktisk mulige:
ved 20°C kan i vand opløses 7 g/100 mL → 8,4 g i 120 mL


Svar #5
07. september 2009 af butji (Slettet)

tak for svarene, det der buggede mig var at jeg ikke vidste hvor mange ml. der ville være efter det blev blandet i.


Skriv et svar til: koncentration af KMnO4 i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.