Matematik

Opløs i faktorer

07. september 2009 af FsPDennis (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.
Nu har lagt syg i lidt over en uge, og vi har fået aflevering for... Så ser lidt blank på den her opgave, håber i kan hjælpe:

2. Opløs i (flest mulige) faktorer

a) 7(x-3) + 14(x2-9)

Takker! :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2009 af ping317 (Slettet)

øhh skal du ikke bage regne forlænge den, altså gange () ud... ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2009 af mathon

7(x-3) + 14(x2-32) = ½*14(x-3) + 14(x-3)*(x+3) = 14(x-3)*(½+x+3) = 14(x-3)(x+3,5)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2009 af Exupery (Slettet)

En faktor er tal, der er ganget på et andet tal. Så det bliver vel sådan noget lignende:

7(x-3) + 14(x2-9)

=

7(x-3)+14(x+3)(x-3)

=

7(x-3)(1+2(x+3))

Fandens! Mathon var både hurtigere og smartere end mig! :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2009 af MN-P (Slettet)

Man plejer da ikke at bruge brøker (decimalbrøker), når man opløser i faktorer


Svar #5
07. september 2009 af FsPDennis (Slettet)

Tusind tak for hjælpen allesammen! :)


Skriv et svar til: Opløs i faktorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.