Matematik

skæringspunkt ml. cirkel og linje

07. september 2009 af etplaura (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har en opgave, der lyder: "Bestem eventuelle skæringspunkter mellem cirklen med ligning: (x-1)2 + (y - 3)2 = 20 og linjen med ligning: y = -x + 10."

Jeg er kommet så langt:

(x -1)2 + ((-x + 10) - 3)2 = 20  ⇔

(x - 1)2 + (-x + 7)2 = 20

Herfra bliver jeg i tvivl..

Nogen, der vil vise, hvad der gøres efterfølgende og gerne forklare det også? På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2009 af mathon

fælles punkter kræver:
(x - 1)2 + (-x + 7)2 = 20  som reduceres til

x2 - 8x + 15 = 0 ............


Svar #2
07. september 2009 af etplaura (Slettet)

#1: Tak for dit svar.

Men hvilke tal er det du bruger for at opnå 8x og 15?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2009 af mathon

der divideres på begge sider med 2 til sidst


Svar #4
07. september 2009 af etplaura (Slettet)

#3:

Jeg ville være meget taknemmelig, hvis du ville prøve at skrive det op, altså bare mellemregningen mellem (x - 1)2 + (-x + 7)2 = 20 og x2 - 8x + 15 = 0...

For kan stadig ikke få det til at gå op :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:reduktion_1.doc

Svar #6
07. september 2009 af etplaura (Slettet)

#5:

Tusind tak for hjælpen!  Nu tror jeg godt, jeg kan finde ud af resten af opgaven :)


Skriv et svar til: skæringspunkt ml. cirkel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.