Fysik

Varme energi - solfanger

07. september 2009 af Vpigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, har en svær opgave her, som jeg håber nogle vil hjælpe mig med.

Skriv, hvordan I gør, ellers får jeg intet ud af det, så jeg vil helst have det sp præcist som muligt, og vide, hvor alle tallene I bruger kommer fra. Tak på forhånd ;)

En solfanger på taget kan være en billig varmekilde. En solfanger med et areal på 2,5 cm2 sidder sådan, at den i solskin modtager en effekt på 800 W pr. m2 fra solen.

Beregn den energi, som solfangeren modtager i løbet af 3 solskinstimer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2009 af JKaram (Slettet)

Du starter med at finde den effekt (energi pr tid) som solfangen (taget i betragtning af dens størrelse opganger). Dette gør man således:

P=800 W/m2*2,5cm2=800 W/m2*2'10-3m3/cm3=2*10-3W

Vi ved at W=J/s, så nu ønsker vi at finde ud af hvor meget energi der kommer til solfangerne på tre timer.
Vi skriver således:

E=2,0*10-3W=2,0*10-3J/s*3 h=2,0*10-3J/s*(3*602s)=21,6 J

Med forbehold for regnefejl. Har lavet den hurtigt men det er metoden min ven.

Karam


Skriv et svar til: Varme energi - solfanger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.