Kemi

Opløselighedsprodukt i mol/ L

08. september 2009 af htx2009 (Slettet)

Opløselighedsproduktet for calciumphosphat er 1,0·10^-33 M^5

Beregn opløseligheden af calciumphosphat i mol/L
 

Har man ikke allerede gjort det  ved at skrive opløselighedsproduktet op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af mathon

Nej - det har du ikke:
 

s er opløseligheden af Ca3(PO4)2 i mol pr liter                        

                           Ca3(PO4)2 (s)  <--->  Ca3(PO4)2 (aq)  <--->   3Ca2+ (aq)  +  2PO43- (aq)
                                                                    s                                3s                   2s
 

[Ca2+ (aq)]3·[PO43- (aq)]2 = 1,0·10-33 M5    hvoraf

(3s)3·(2s)2 = 1,0·10-33 M5

27s3·4s2 = 1,0·10-33 M

108·s5 = 1,0·10-33 M5

s = ((1,0·10-33/108 )M5))1/5 = 9,84726*10-8 M = 9,84726*10-8 mol/L

..................

overskriften burde have været:
opløseligheden i mol/L


Skriv et svar til: Opløselighedsprodukt i mol/ L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.