Matematik

Simpel tredjegradsligning

08. september 2009 af Mangofruugt (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Nogle der kan hjælpe mig med en simpel tredjegradsligning?

 2x^3 - 8x

---------------     = 0

       x 

Taaak


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2009 af mathon

for x ≠ 0
haves

2x2 - 8 = 0              divideres med 2

x2 - 4 = 0                adderes 4

x2 = 4                     kvadratrodsuddragning

x = ±√(4) = ±2


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2009 af MN-P (Slettet)

X≠0

(2x³-8x)/x=0               divider med x i begge leddene

2x²-8=0                      dividerer med 2 på begge sider

x²-4=0                         lægger 4 til på begge sider

x²=4

x=±2


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2009 af Basti88 (Slettet)

Du kunne jo dividere med x. Så du får en anden gradsligning:

2*x^2-8 = 0

Dette burde være let at løse.


Svar #4
08. september 2009 af Mangofruugt (Slettet)

 merci ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2009 af NejTilSvampe

læg mærke til at ved x->0 bliver udtrykket  0/0 så du har altså en asymptote(tror jeg nok man kalder det?) i (0,f(0))

hvis du vil ha' hvad f nærmer sig så kan du differentiere både tæller og nævner og lade x gå mod nul.

(6x^2 -8)/1   for x->0 :

6*0^2 -8 = -8


Skriv et svar til: Simpel tredjegradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.