Matematik

funktioner

09. september 2009 af jaguarmk9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en parabel f(x)=-x^2+8x-13      og   en linieær funktion g(x)=2x-8

hvordan bestemmer jeg koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne??

håber at der er nogle der kan komme med nogle guldkorn...

jesper


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2009 af NejTilSvampe

 du sætter f(x)=g(x) således:

-x^2+8x-13 = 2x-8    og løser for x.


Svar #2
09. september 2009 af jaguarmk9 (Slettet)

så får jeg -x^2+6x-5=0

den vil så give 2 koordinater(x aksen)

men hvordan med y aksen??


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2009 af peter lind

Sæt de fundne x værdier ind i en af de 2 funktioner.Det letteste vil være at bruge g(x)


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.