Matematik

linære funktioner

09. september 2009 af killo7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

4. Bestem forskriften for den lineære funktion, der går igennem følgende punkter

(2,5) og (3,7)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2009 af mathon

y = ax + b, hvor

a = Δy/Δx

b = yo-a·xo


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2009 af ImUnknown (Slettet)

a = (x2-x1)/(y2-y1) i dit tilfælde er det så (3-1)/(7-2)

b findes så vha. et-punksformlen:

y+y0=a(x+xo) som i dit tilfælde er y-5=2/5(x+2)

isoler selv y og du har forskriften =)


Skriv et svar til: linære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.