Kemi

Beregning af pH-værdi

09. september 2009 af nikoww (Slettet)

Hej.

Jeg har problemer med at finde pH-værdien af en basisk opløsning.

Det eneste jeg ved om opløsningen er at stoffet i opløsningen er Na2CO3 (dvs. baseionen er CO3, og Na2 er ligegyldig?) og at opløsningen har en koncentration på 0.1 mol/L.
 

Jeg ved at ionen er en middelstærk base, og jeg har faktisk anvendt formlen: pOH = -log(0.1) og sat resultatet af denne ind i ligningen: pH + pOH = 14, og fået resultat 13.

Jeg ved ikke om det er forkert, og i så fald, please help me!

Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af mathon

pOH beregning for svage baser

pOH = ½(pKb - log(cb))


Skriv et svar til: Beregning af pH-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.