Matematik

Funktioner haster !!!!

10. september 2009 af Meandmy1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er det rigtigt???? er der en der kan hjælpe med et her.

Givet funktionerne;

f(x)=x2

g(x)= 2x + 2

g( f (x) ) =2*(x2) +2

g( f(x) )= 2x2 +2

g( f (x) )= x2 + 1

f( g (x) )= (2x+2)2 

f ( g (x) )= 4x2 + 4

f ( g (x) = x2 + 1

2) F er injektiv fordi den er voksende fra Ro, da R-1 er taget væk.

3) Forskriften for f-1 ;

f ( x) = X2

y = x2

-x2 = y

x = - 1/2 y

f (x)=

Og hvordan bestermer man forskriften for ( g o g -1 ) (x) og  ( g-1 o g ) (x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af MN-P (Slettet)

Hvad står der i den oprindelige opgave?

Hvorfor har du 3 forskellige udtryk for g(f(x)) og for f(g(x))?


Svar #2
10. september 2009 af Meandmy1 (Slettet)

Givet funktionerne;

f(x)=x2

g(x)= 2x + 2
 

Det her er opgaven

Og jeg skal besteme  forskriften for ( f o G )(x) og ( g o f ) ( x )


Svar #3
10. september 2009 af Meandmy1 (Slettet)

når


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2009 af MN-P (Slettet)

(fοg)(x)=f(2x+2)=(2x+2)²=4x²+8x+4

(gof)(x)=g(x²)=2x²+2


Svar #5
10. september 2009 af Meandmy1 (Slettet)

når er det så svaret


Skriv et svar til: Funktioner haster !!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.