Matematik

formel for regnestykke.

10. september 2009 af laursen58 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

100 dyr for 100 kr

1 ko koster 10 kr

1 får koster 3 kr

1 gris koster 0,50 kr

man skal købe mindst en af hvert

hvordan regner man forholdet ud ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2009 af MN-P (Slettet)

antal dyr                    pris

køer   x                      x*10

får      y                      y*3

grise 100-x-y             (100-x-y)*0,50

samlet pris                10x+3y+(100-x-y)*0,5=100

                                  10x+3y+50-0,5x-0,5y=100

9,5x+2,5y=50

19x+5y=100       både x og y skal være hele tal

x skal kunne deles med 5

x=5  95+5y=100  y=1

5 køer, 1 får og 94 svin


Skriv et svar til: formel for regnestykke.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.