Matematik

Matematikaflevring - rumfang

13. september 2009 af xmaze (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey, jeg har lige brug for lidt hjælp her. Det er muligvis nogle lette opgaver men jeg er fuldstændig lost, da matematik bestemt ikke er min stærke side, her er de opgaver jeg gerne vil have hjælp til :

1- En cylinderformet beholder har en diameter på 1,34 m,

A:  Hvor lang skal beholderen være, for at den kan rumme 6 m3?

beholderen placeres på en af sine endeflader

B: I beholderen hældes 2800 liter vand. Hvor højt står vandoverfladen inde i beholderen?

Skriv gerne forklaringer og udregninger, sådan at jeg forstår det :)

På forhånd 1000 TAK!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2009 af Matkaj

Du skal benytte at rumfanget V, af en cylinder er givet ved:  V= pi*r^2*h hvor r er radius af endefladen og h er højden af cylinderen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2009 af so4ekirk (Slettet)

Ligningen for at finde rumfanget af en cylinder er :

v = pi × r2 × H

V = 6m3

Pi = 3,14'

R = 1,34:2 = 0,67

H er ukendt

Ligningen hedder derfor :

6 = 3,14 × 0,672 × h

Derefter isolere du h:

6:3,14 = 0,45 × h

1,9 : 0,45 = h

4,25 = h

Du ved 1 m3 er det samme som 1000 l. vand. Ergo kan der være 6000 l vand i beholderen.

Du ved yderligere at der er 2800 l vand i beholderen, hvilket må fylde 2,8m3.

Så gør du det samme som før, dog er V=2,8 denne gang.

Igen isolere du bare h:

2,8 = 3,14 × 0,672 × h

1,985 m = h

Dette burde være korrekt :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2009 af so4ekirk (Slettet)

Decimalerne er måske ikke 100 % korrekte


Skriv et svar til: Matematikaflevring - rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.