Matematik

Kan ikke lave dem , hjælp !

15. september 2009 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg kan ikke finde ud at lave disse opgaver, har seriøst brug for hjælp !

En ternings sidekant er 1,45 m. Beregn den maksimale længde, der kan måles mellem 2 vilkårlige hjørner i terningen.

Et kvadrat hvor der er tegnet en diagonal. Bestem sidernes længde , når længden af diagonalen er 1 m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af mathon

beregn
fladediagonal
og
rumdiagonal

............

hint: retvinklede trekanter


Svar #2
15. september 2009 af ludvig111 (Slettet)

jeg har virkelig brug for hjælp til disse to opgaver .. kan slet ikke finde ud af at lave dem .. håber nogen kan hjælpe .


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2009 af mathon

flade diagonal

tegn terningens kvadratiske side med sidelængde s
tegn diagonalen, df
brug Pythagoras:

df2 = s2 + s2
df2 = 2s2

df = √(2·s2) = √(2)·√(s2)

df = √(2)·s

tegn en rummelig figur af terningen
indeholdende bund diagonalen df
indse, at den indgår i en lodretstående retvinklet trekant
med kateterne df og s og hypotenusen dr    (rumdiagonalen)

brug Pythagoras:

dr2 = df2 + s2

dr2 = 2s2 + s2 = 3s2

dr = √(3s2) = √(3)·√(s2)

dr = √(3)·s

...............

indeks f for flade
indeks r for rum


Skriv et svar til: Kan ikke lave dem , hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.