Matematik
3 ligninger med 3 ubekendte
31. december 2004 af
RAA (Slettet)
3 ligninger med 3 ubekendte:
4 + d0,5K^-0,5 = 0
1 + d0,5L^-0,5 = 0
K^0,5L^0,5 - 2 = 0
Er lidt på bar bund, plejer at stille det op i en matrix og lade lommeregneren klare det, men kan ikke lige helt få det til at passe.
Er der mogen der kan hjælpe?
God nytår (også til dem der sider og kæmper med eksamensforberedelse)
Rasmus
4 + d0,5K^-0,5 = 0
1 + d0,5L^-0,5 = 0
K^0,5L^0,5 - 2 = 0
Er lidt på bar bund, plejer at stille det op i en matrix og lade lommeregneren klare det, men kan ikke lige helt få det til at passe.
Er der mogen der kan hjælpe?
God nytår (også til dem der sider og kæmper med eksamensforberedelse)
Rasmus
Svar #1
31. december 2004 af frodo (Slettet)
nej, det lader sig ikke lige gøre i en matrix, så gør det i stedet for på den gammeldags facon:
isoler d eller K i den øverste, sæt dette ind i den næste, hvorefter du isolerer K eller L i den, g sætter til slut det hele ind i den sdste, og isoler L, gå derefter baglæns, når du kender talværdien af L..
isoler d eller K i den øverste, sæt dette ind i den næste, hvorefter du isolerer K eller L i den, g sætter til slut det hele ind i den sdste, og isoler L, gå derefter baglæns, når du kender talværdien af L..
Svar #2
31. december 2004 af RAA (Slettet)
Ok, men hvordan for jeg opløst K^-0,5 (hvad er det modsatte af at tage ^-0,5?
Svar #5
31. december 2004 af RAA (Slettet)
#3 Ja, selvfølgelig... sidder og bliver helt forblændet af at X^-0,5 = 1/(X^0,5)
#4 Jeg læser HA på CBS.
#4 Jeg læser HA på CBS.
Skriv et svar til: 3 ligninger med 3 ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
