Matematik

Ruslands befolkningstal - Eksponentiel funktion

15. september 2009 af Exposed21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :)

Jeg har en opgave, som jeg slet ikke kan få til at gå op. Håber nogen kan hjælpe mig:

I Rusland er befolkningstallet faldet med 0,6% om året i de seneste år.
I en prognose antages det, at Ruslands befolkningstal fortsætter med at falde 0,6% om året. I 2004 var Ruslands befolkningstal 142,2 millioner.

a) Opstil en matematisk model, der beskriver udviklingen i Ruslands befolkningstal efter 2004.

b) Hvor mange år går der ifølge modellen, før Ruslands befolkningstal er aftager med 10%?

Det jeg har lavet (som ikke er rigtigt) er:

a: f(x)=142,2*0,994^x

b:
10% af 142,2 = 0,10*142,2 =14,22
14,22-142,2=127,98
127,98=142,2*0,994^x
142,2-127,98=0,994^x
14,22=0,994^x
14,22/0,994=0,994^x/0,994
14,30583501=x
f(x)=142,2*0,994^14,30583501

Håber nogen kan hjælpe

Mvh Exposed
 


Brugbart svar (3)

Svar #1
15. september 2009 af Isomorphician

127,98 = 142,2*0994x

127,98/142,2 = 0,994x

log(127,98/142,2) = x*log(0,994)

...... = x


Svar #2
15. september 2009 af Exposed21 (Slettet)

Selvfølgelig :) Tak skal du have :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. marts 2011 af anjaa (Slettet)

Hvad giver x helt præcist?


Brugbart svar (2)

Svar #4
30. oktober 2011 af gaade (Slettet)

Ved godt det er et gammelt opslag, men hvorfor bruges log i dette tilfælde? Jeg har kun hørt om det i halveringskonstanter osv?


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. oktober 2011 af Isomorphician

#4: For at kunne isolere x.


Skriv et svar til: Ruslands befolkningstal - Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.