Matematik

Integral/eksponentiel funktion

15. september 2009 af Exposed21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Har lidt problemer med en opgave:

I et radioaktivt stof henfalder (omdannes) atomkernerne med tiden. I en prøve af et bestemt radioaktivt stof er antallet A(t) af henfald pr. sekund givet ved

A(t)=184*0,956^t,

hvor t er tiden, målt i sekunder.

a) Bestem antallet af henfald pr. sekund til tidspunktet t=10 (sekunder).
Bestem halveringstiden.

b) Bestem det tidspunkt, hvor der er 5 henfald pr. sekund.

Det samlede antal henfald i de første p sekunder kan bestemmes som (Se vedhæftede billede)

c) Bestem det samlede antal henfald i de første 10 sekunder.

Håber nogen kan hjælpe mig :)

Mvh Exposed

Vedhæftet fil: integral.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget forslag?


Svar #2
15. september 2009 af Exposed21 (Slettet)

Hov - undskyld - jeg har bare kopieret alle spørgsmål, sorry.

Det er c'eren jeg ikke kan finde ud af - det der integral.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2009 af mathheadinclouds (Slettet)

0,956^t = (e^ln(0,956))^t = (e^-0.0449974)^t = e^(-0.0449974^t)

Now you should be able to do the integral.

I do private tutoring in mathematics, 120 kr / hour (in English, my Danish isn't good enough.)

I live in Nørrebro, Copenhagen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2009 af mathon

∫k·axdx = k∫axdx = k·(1/ln(a))·ax                       (+ k)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2009 af mathon

#4
i detaljer
se

Vedhæftet fil:integration af a^x.doc

Skriv et svar til: Integral/eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.