Matematik

Hjælp til formel

16. september 2009 af lbhijæææ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogen der kan hjælpe med hvilken formel man skal bruge i denne opgave

Angiv en ligning for den linie, der står vinkelret på tangenten til kurven

med ligningen y=x3-3x+1 i punktet (2,3)

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2009 af mathon

f '(x) = y' = 3x2 - 3

f '(2) = 3·22 - 3 = 9

den søgte linje har altså hældningstal -(1/9)
og går gennem (2,3)

y = ax + b

3 = -(1/9)·2 + b              hvoraf b beregnes


Svar #2
16. september 2009 af lbhijæææ (Slettet)

Okay b = 29/9

Og hvad gør man så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september 2009 af Isomorphician

#2:

Nu kender du både a og b i: y = ax + b, og kan dermed opskrive den ønskede ligning.


Svar #4
16. september 2009 af lbhijæææ (Slettet)

Mange Tak :D


Skriv et svar til: Hjælp til formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.