Fysik

Udregning af spændingsfald over en pære

16. september 2009 af fissankp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal udregne spændingsfaldet over en pære

Du for at vinde du har med 16 pære i serie kobling med en vekselspænding på 220V

så er spørgsmålet hvor stor er spændingsfaldet over den enkelt pære ?

senere for man at vide at der omsættes en energi på 48 watt i hele kredsløbet håber der en som kan hjælp

næste spørgsmål er hvor stor er effekten over en pære?

mhv Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af mathon

serieforbundne modstande deler polspændingen i modstandstallenes forhold


Svar #2
16. september 2009 af fissankp (Slettet)

Det hjælper mig ikke så vildt meget da jeg er lidt fortabt altså når det angår spændingsfald. jeg ville mene jeg skulle

220/48=4,6 A

220/4,6A =48 ohm

48/16=3ohms modstand per pære ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2009 af mathon

Upære = (220 V)/16  = 13,75 V

Ppære = (48 W)/16 = 3 W


Skriv et svar til: Udregning af spændingsfald over en pære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.