Fysik

"Beregn summen af den elektriske ladning i alle stålstængernes elektroner."

17. september 2009 af kur1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Den oprindelige tromle fra opgave Ø2.28 indgår i et maskineri, hvor det er nødvendigt at balancere tromlens inertimoment med et tilsvarende inertimoment fra et andet roterende legeme. For at spare penge på dette andet rotationslegeme har smeden sammensvejset som et kvadrat af 4 rette stålstænger. Rotationscentret er i centret af kvadratet, hvis yderhjørner ligger i samme radius som tromlens radius. Stålstængernes tværsnit/profil er også kvadratisk.

c. Beregn stålstængernes dimensioner
d. Beregn summen af den elektriske ladning i alle stålstængernes elektroner.
e. Beregn og forklar størrelsen/fænomenet der opstår, hvis alle disse ladninger flytter sig i løbet af en time.

Stålstængernes dimensioner har jeg regnet til at være:
længde: 0,011246m
bredde: 0,011246m
højde: 0,55444m
Rumfang: 0,00007m^3

Jeg antager at stålet blot er lavet af jern, og bruger dermed jerns molarmasse, som er 55845g/mol.
Jeg bruger formlen N=m/M.

massen for de 4 stålstænger er:
m=V*densitet*4 = 2,1876kg.

Så kan jeg indsætte og finde N:
N=2,1876kg/55,845kg/mol = 0,039173....

Jeg har altså stofmængden N, men ved ikke hvordan jeg kommer videre herfra, hvis jeg vel at mærke er på rette vej..

Hjælp?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan slå Avogadros tal op. Dette tal viser, hvor mange atomer, der er på en mol. Herfra kan du udregne antallet af protoner.


Svar #2
17. september 2009 af kur1234 (Slettet)

Har fundet Avogadros tal, og denne er givet som:

1 mol = 6,02 *10^23u.

Skal jeg nu, finde hvor meget, elektronerne udgår derfra? Og du siger protoner, men er det ikke elektronerne jeg skal finde antallet af?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Der er samme antal protoner som elektroner.


Svar #4
17. september 2009 af kur1234 (Slettet)

tak for hjælpen. har udregnet det til at give cirka -90000C... Håber det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Det skal jeg ikke kunne sige, men jeg synes spørgsmålet i sig selv er ret mærkeligt. :s


Skriv et svar til: "Beregn summen af den elektriske ladning i alle stålstængernes elektroner."

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.