Matematik
Areal integration
Hej , Kan jeg få lidt hjæl til denne opgave ?
En parabel har ligningen y=x^2. Hvilken positiv hældning skal en linje gennem (0,0) have, for at arealet af det område, der afgrænses af parablen og ligningen, er 20?
kan det være rigtigt at man starter med at sige:
x^2 = ax => x=0 og x=a
∫a0 x^2 dx = 20 => a=3,9 ??
Svar #2
17. september 2009 af jansørensen (Slettet)
0∫a(ax - x2)dx = 20 <=> [ x-(1/3)*x^3 ]a0 = 20 <=> (a-(1/3)*a^3) - 0 = 20 <=> a = -4,17
Er det rigtigt ?
Svar #5
17. september 2009 af jansørensen (Slettet)
hva med resten , e det rigtigt ?
- fordi hvis det er , så er det vel bare fordi det skal være numerisk værdi
a = /-4,17/ = 4,17 ?
Skriv et svar til: Areal integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
