Matematik

intergration ved sub.

17. september 2009 af tawer (Slettet)

sin(x)*√(cos(x) ) dx

nogle der kan hjælpe med din??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: t = cos(x).

Brug den substitution.


Svar #2
17. september 2009 af tawer (Slettet)

jaa det havde jeg også tænkt mig.. men jeg synes ikke man kan komme frem til noget..


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Prøv at skrive dine mellemregninger herind.


Svar #4
17. september 2009 af tawer (Slettet)

∫?sin(x)*√(cos(x) ) dx?

dt/dx=-sin(x)                               dx=(-dt)/sin(x)

∫?sin(x)*√t*(-dt)/sin(x) ?

1/sin(x) *∫?sin(x)*√t*-dt?

1/sin(x) *∫?-cos(x)*√(cos(x))?*-dt
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Indtil fjerde linje er det korrekt. Hvad giver sin(x) / sin(x) ?


Svar #6
17. september 2009 af tawer (Slettet)

ved godt det giver 1 men hvad er det du prøver at sige med det


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: At jeg ikke forstår din beregning fra tredje til fjerde linje. Hvad laver du der?


Svar #8
17. september 2009 af tawer (Slettet)

ved ikke om jeg kan forklare det men,

i det sidste led i intergralet --> (-dt)/sin(x)    har jeg taget sin(x) og flyttet den på den venstre side af intergralet.. og fået det til 1/sin(x) da det var en brøk.. det kan være det er det som er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Du kan ikke flytte det udenfor integralet.


Svar #10
17. september 2009 af tawer (Slettet)

hvad skal jeg gør-- kan du ikke lige hjælp har brugt meget tid..?


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Lad sin(x) gå ud af din beregning som beskrevet i #5.


Svar #12
17. september 2009 af tawer (Slettet)

hvordan skal den bare forsvinde????


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#12: *suk*

∫ sin(x) * sqrrt(cos(x)) dx

Substitution: t = cos(x) => dt/dx = -sin(x) => dt = -sin(x) dx Dermed haves, at dx = -dt / sin(x), hvormed integralet omskrives til:

∫ sin(x) * sqrt(t) *(-dt/sin(x)) = - ∫ sqrt(t) dt


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_53.doc

Brugbart svar (0)

Svar #15
18. september 2009 af mathon

vedrørende #14
korrektion for konstantudfald

Vedhæftet fil:integral_53_1.doc

Skriv et svar til: intergration ved sub.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.