Kemi

Mængdeberegninger... arhhh :S

18. september 2009 af Rasie (Slettet)

Hej, er der nogen der kan hjælpe meget hurtigt med følgende opgave?

er gået helt i stå...:S

En analyse af et kemisk stof viser, at stoffet indeholder Na, S og O i de angivne masseprocenter:

Na 19,31%, S 26,94% og O 53,75%

a) Beregn stofmængden af henholdsvis Na, S og O i 100,0g af stoffet. (TJEK)

b) Vis, at stoffets emperiske formel er NaSO4 (TJEK)

c) Bestem stoffets molekylformel.

d) Et andet kemisk stof indeholder også Na, S og O, men har følgende sammensætning i masseprocent.

Na 24,18%, S 33,74% og O 42,08%

Det vides, at stoffets molare masse er mindre end 200g/mol.

Bestem dette stofs molekylformel.
 

/Rasie


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2009 af mathon

pr 100g

Na: (19,31 g)/(22,99 g/mol)       = 0,83993 mol

S: ( 26,94 g)/(32,065 g/mol)      = 0,84017 mol

O: ( 53,75 g)/(15,999 g/mol)      = 3,35958 mol

............................

                                                                                                      Na  S  O
{0.83993,0.84017,3.35958}/0.83993 = {1,1.00028,3.999984} ≈ { 1,   1,  4}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2009 af mathon

#1

pr 100g

Na: (24,18 g)/(22,99 g/mol)       = 1,05176 mol

S:  (33,74 g)/(32,065 g/mol)      = 1,05224 mol

O:  (42,08 g)/(15,999 g/mol)      = 2,63016 mol

............................

                                                                                                     
{1.05176,1.05224,2.63016}/1.05176 = {1,1.00045,2.50072}
          

                                                                              Na S O       
{1,1.00045,2.50072}*2 = {2,2.00091,5.00145} ≈ { 2,  2, 5}


Svar #3
18. september 2009 af Rasie (Slettet)

det er svar på a og d ikk?

Hva så med b og c ?


Skriv et svar til: Mængdeberegninger... arhhh :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.