Matematik

invers funktion

19. september 2009 af qwast (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej,

jeg skal beregne den inverse funktion f-1 for h(x) = f(2x)

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg ved ikke hvordan jeg kommer igang med opgaven, er total blank.

vil gerne have en pædagogisk forklaring, da jeg har meget svært ved dette emne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af Dynin (Slettet)

#0 er det den inverse fuktion for f eller h du ønsker?


Svar #2
19. september 2009 af qwast (Slettet)

min opgave hedder

h(x)=f(2x) og der står at jeg skal finde den inverse til den givne funktion 'in terms' (=engelsk) af f-1.

jeg ved det ikke. kan du se det?


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. september 2009 af Dynin (Slettet)

#2 okay med g(x)=2x har du at h(x)=f(2x)=f(g(x))=(fοg)(x) ... da er (under antagelse at f har en invers) h-1(x)=(fοg)-1(x)=g-1(f-1(x))=... bestem selv g-1(x) og regn videre ...


Svar #4
20. september 2009 af qwast (Slettet)

jeg forstår det ikke. så er det sagt. er total blank.
hvis du ikke 'orker' at hjælpe, så spørger jeg bare min lærer. for jeg forstår det ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. september 2009 af Dynin (Slettet)

#4 jeg er ikke på 24/7 ! Iøvrigt hvad forstår du ikke? Mit svar i #3 og/eller hvordan man bestemmer g-1 ...


Skriv et svar til: invers funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.