Matematik

hjælp med ekponential funktion..

19. september 2009 af mamacita5254 (Slettet)

Jeg har fået en opgave som lyder:

en eksponentiel funktion vikser med 9% hver gang x vokser med 1. angiv regneforskriften hvis starts værdien er 7,25.

jeg er helt lost.. please hælp mig.. jeg kan slet ikke komme igang... tusind tak på forhånd...


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af peter lind

Hver gang x vokser med 1. Mener du 1 eller mener du 1%?

En eksponential funktionen  har formen  y = a*ekx.  Du har opgivet at ved startværdien er 7,25. Debetyder formentlig for x=0. Sæt dette ind og du få en ligning til bestemmelse af a. Dernæst indsæt den anden oplysning som betyder at y*1,09 = ae-k*x*1,01, hvis du mener 1% og ikke 1. Divider denne med den oprindelige g du har en ligning til bestemmelse af k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2009 af mathon

y = yo·aΔx

1.09yo = yo·a1

a = 1,09

y = 7,25·1,09x


Svar #3
21. september 2009 af mamacita5254 (Slettet)

ok nu er jeg med... ej tusind tusind tak for hjælpen begge to.......  så nu kan jeg begynde på mine opgaver..... tak endnu engang....


Skriv et svar til: hjælp med ekponential funktion..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.