Matematik

Simpel ligning! Hjælp!

20. september 2009 af Aagaard91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hvordan løser jeg denne her? Er Kommet frem til et resultat, er bare ikke helt sikker på at det er korrekt.

x(2x-1)=2x(x+2)-10

Er ikke helt sikker på jeg har gjort det rigtige, kun næsten, så kunne godt bruge et godt forklarende svar :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af johhny123 (Slettet)

x(2x-1)=2x(x+2)-10 

<=>

2x2 - x = 2x2 + 4x - 10         (ganger ind i parenteserne)

<=>

- x = 4x - 10                          ( trækker 2x2 fra på begge sider)

<=>

- 5x = - 10                              (trækker 4x fra på begge sider)

<=>

5x = 10

<=>

x = 2


Svar #2
20. september 2009 af Aagaard91 (Slettet)

Mange tak, så havde jeg lavet den rigtig :) 


Skriv et svar til: Simpel ligning! Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.