Kemi

Hvordan regner man dette ud?

21. september 2009 af AlSimon (Slettet)

hvor mange gram CO2 dannes der ved forbrænding af 1L benzin, når benzinens (C8H18) densitet er 0.661 g/mL?

Hvordan kan man regne dette ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2009 af 92-majse (Slettet)

Du kan gange de 0,661 med 1000, da der skal 1000 mL til 1L


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2009 af mathon

m = (1 L)·(661 g/L) = 661 g
M(C8H18) = 114,22 g/mol
n = m/M = (661 g)/(114,22 g/mol) = 5,787 mol
 

                                                    2C8H18 +  25O2  →  16CO2  +  18H2O
ækvivalente stofmængder i mol:           2                         16
aktuelle stofmængder i mol:              5,787                       x

n(CO2)  = 5,787·8 = 46,297

m(CO2) = n*M = (46,297 mol)·(44,01 g/mol) = 2037,51 g
 


Skriv et svar til: Hvordan regner man dette ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.