Matematik

Et spørgsmål om skat

23. september 2009 af Erik Morsing (Slettet) - Niveau: C-niveau

Otterup Kommune skal bruge ekstra 17 millioner kroner på næste års budget for at kunne dække sine udgifter. Hæver man skatten i en kommune udover det af regeringen tilladte, kræver staten 75% af det for meget opkrævne tilbage. Hvor meget skal man så hæve skatten for at få både kommunens behov + statens strafgebyr dækket ind?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af MN-P (Slettet)

Otterup Kommune beholder (100-75)% af beløbet

25% svarer til 17 mill ⇒ 100%=4*17 mill

Kommunen skal hæve skatten med 68 millioner kr


Svar #2
23. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja x-3/4x = 17 <=> x = 68, jeg var bare ude efter en ligning. Mon der er nogle kommuner, der spekulerer i det? Så bliver det dyrt for borgerne. Kun hvis staten kræver det hele retur, undgår vi, at skatten sættes op.


Skriv et svar til: Et spørgsmål om skat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.