Matematik

Rettelse tangent

23. september 2009 af hejmeddigg (Slettet)

Hej allesammen, kan nogle se om jeg er på den rette vej med opgaven pls

En tangent til grafen for f(x)=√x-3 har rørinspunkt (x0, 2). Bestem x0 .

Bliver x lig med 7?

Tangenten, x-aksen og linjen med ligningen x=7 danner en trekant. Bestem denne trekants areal..?

Jeg diffenrenterer ligningen, hvorefter jeg indsætter 7 i x plads.. jeg f¨år 0,25 kan d passe
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af peter lind

Ja


Svar #2
23. september 2009 af hejmeddigg (Slettet)

så trekants areal er kun 0,25???? tusind tak-


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2009 af peter lind

Det har du misforstået. De 0,25 er hældningen af tangenten. Derefter skal du finde tangentens skæring med x aksen og linien x=7 for at finde trekanten og derefter trekantens areal.


Svar #4
23. september 2009 af hejmeddigg (Slettet)

ej hvd mener du :D jeg forstår d overhovedet ikk


Svar #5
23. september 2009 af hejmeddigg (Slettet)

kan det passe tangentens skæring med x aksen er 3?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2009 af peter lind

Det er grafen for f(x), der skærer x aksen i (3,0). Du skal finde tangentens ligning altså den ligning, der går gennem (7,2) og har hældningen 0,25. Det er denne linies skæringspunkt med x-aksen du skal finde.


Svar #7
23. september 2009 af hejmeddigg (Slettet)

Skal jeg benytte tangent ligningen?dvs y = 7 (x - 2) + 0,25


Skriv et svar til: Rettelse tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.