Matematik

hvis man til det dobbelte af et tal adderer tallets reciprokke,bliver resultatet 3 .hvilke tal opfylder dette? hvad skal man gøre?

26. september 2009 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af Exupery (Slettet)

2x+1/x=3 => 2x^2+1=3x => 2x^2-3x+1=0

nu skal du bare finde x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2009 af Dynin (Slettet)

#0 kald tallet for x. Så har du 2x+(1/x)=3 ... gang igennem med x og løs ligningen ;-)


Skriv et svar til: hvis man til det dobbelte af et tal adderer tallets reciprokke,bliver resultatet 3 .hvilke tal opfylder dette? hvad skal man gøre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.