Matematik

eksponentiel funktion

26. september 2009 af nicolaiilskov (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej venner

jeg sidder her med en opgave, som jeg håber i kan hjælpe mig med, da jeg ikke selv kan.

opgaven lyder således:

Om en eksponentielt voksende funktion f(x) oplyses det, at f(2) = 1 og f(4) 9. Bestem en forskrift for f(x).

Jeg ved ikke hvordan jeg skal komme videre, hvad jeg skal gøre...

på forhånd tak!  


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan ser en eksponentiel funktion generelt ud?


Svar #2
26. september 2009 af nicolaiilskov (Slettet)

 parallel med x-aksen og så stiger den meget.... osv... men det kommer an på om den er aftagende eller voksende?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2009 af joaquin90 (Slettet)

plot de to punkter og fit eksponentielt til dem


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2009 af mathon

kender du en ligning for funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2009 af joaquin90 (Slettet)

 den kommer til at hedde

0.111*3^x


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2009 af mathon

for eksponentielle funktioner gælder
y = b·ax , a>0

(y2/y1) = aΔx           som ved indsættelse giver            

(9/1) = a4-2

9 = a2
a = 3

b = y1·3-x1 = 1·3-2 = 3-2

y = 3-2·3x

y = f(x) = 3x-2      (eller (1/9)·3x hvor 1/9 ≈ 0,1111)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2012 af laaloco (Slettet)

#Mathon

- Hvor får du formlen for at finde b fra?
kan man ikke bare bruge f(x)=b*ax , og indsætte alle de kendte værdier, hvorved b er den eneste ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2012 af mathon

 

                         b = y1 / 3x1  =  y1·3-x1


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. maj 2012 af laaloco (Slettet)

Når, du formår altid at omformulere alle formler, derfor jeg ikke fattede det :D Men forstår godt nu :)


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.