Kemi

Kemiske ligninger ? !!!

27. september 2009 af mary94 (Slettet)

hej, jeg sidder fast med de her 3 forskellige kemiske ligninger ?

nogen som kan finde ud af at regne dem ud, eller noget ?

1. Bly-nitrat + Natriumiodid =    PbNo3 + NaI  =

2. Natriumnitrat +Bly-nitrat =      NaNo3 +   PbNo3   =

3. Natriumnitrat + Natriumiodid  =    NaNo3  +  NaI  =

Please, har virkelig brug for hjælp .!

på forhånd tak !  :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af mathon

1.   Pb(NO3)2  +  2NaI  →  PbI2 + 2NaNO3


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2009 af miemelody (Slettet)

Start med at se på, hvilke ioner den enkelte blanding vil indeholde. F.eks. indeholder 1'eren Pb2+, NO3-, Na+ og I-.

Hvilke muligheder har ionerne for at gå sammen? Undersøg så, hvilken af de to fundne kombinationer, der er en tungtopløselig kombination (dette kan du slå op) og opskriv et ionreaktionskema.

Først når du har gjort dette, kan du udligne stofreaktionskemaet.


Svar #3
27. september 2009 af mary94 (Slettet)

Tak for hjælpen : )

Men så nu prøver jeg lige med 2'eren.

2.  NaNo3 + Pb(No3)2 →   PbNa2 + No 

er det rigtigt, eller helt forkert ? :S ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2009 af miemelody (Slettet)

Pb og Na kan ikke gå sammen, da de begge er positive ioner.


Svar #5
27. september 2009 af mary94 (Slettet)

Hmm.. Så må det være :

NaNo3+ Pb(No3)2  → 2PbNo  +   NaNo


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2009 af ablo2703 (Slettet)

Husk at der skal være lige mange atomer på begge sider...


Svar #7
27. september 2009 af mary94 (Slettet)

Hmm ...

NaNo3+ Pb(No3)2 → 2PbNo3 +2 NaNo3

er det rigtigt nu ?  :P .. ej, føler mig så dum lige nu.. :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2009 af ablo2703 (Slettet)

Tror bare det bliver det samme, som i starten: NaNO3 + Pb(NO3)2 = NaNO3 + Pb(NO3)2...

Men det jeg prøvede at sige var, at du havde skrevet 1 bly atom på venstre side og 2 på højre... og der skal være lige mange af dem på begge sider..


Svar #9
27. september 2009 af mary94 (Slettet)

Når, ok nu forstår jeg hvad du mente.


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. juli 2010 af mathon

.


Skriv et svar til: Kemiske ligninger ? !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.