Matematik
Hjælp til afledede funktioner
04. januar 2005 af
DK-Kasper (Slettet)
Hejsa derude...
Jeg sidder lige og fonder over denne opgave.
Angiv de afledede funktioner af:
g(x) = (3*(√x)*3rod√x)/(x)
Jeg har prøvet at finde g'(x) men er usikker på hvordan tælleren løses.
Håber der er en som vil hjælpe..
Kasper
Jeg sidder lige og fonder over denne opgave.
Angiv de afledede funktioner af:
g(x) = (3*(√x)*3rod√x)/(x)
Jeg har prøvet at finde g'(x) men er usikker på hvordan tælleren løses.
Håber der er en som vil hjælpe..
Kasper
Svar #1
04. januar 2005 af DK-Kasper (Slettet)
Hov, undskyld - der skulle stå:
g(x)=(3 * kvadratrod(x) * 3rod af (x)/(x)
g(x)=(3 * kvadratrod(x) * 3rod af (x)/(x)
Svar #2
04. januar 2005 af sigmund (Slettet)
g(x)=3*sqrt(x)*x^(1/3)/x kan omskrives til
g(x)=3*x^(-1/6) (PRØV SELV!)
Dette differentieres let, og g'(x) bliver:
g'(x)=-1/(x^(7/6)).
g(x)=3*x^(-1/6) (PRØV SELV!)
Dette differentieres let, og g'(x) bliver:
g'(x)=-1/(x^(7/6)).
Skriv et svar til: Hjælp til afledede funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
