Matematik
areal
Heeeeeeeeeeej
Funktionen f er bestem ved
f(x)=e^x-2x
grafen for f, koordinatsystemets akser og linjen med ligningen x=k afgrænser en punktmængde Mk der har et areal
bestem de værdier af k for hvilke arealet Mk er 4
Svar #1
28. september 2009 af mathon
tegn f(x) ind på graftegneren, så du kan orientere dig:
A(Mk) = 0∫k(ex-2x)dx = 4
ek-k2 - (e0-02) = ek - k2 - 1 = 4
ek - k2 - 5 = 0
solve(e^k-k^2-5=0,k) k = 2,35635
A(Mk) = k∫0(ex-2x)dx = 4
e0-02 - (ek-k2) = 1 - ek + k2 = 4
-ek + k2 - 3 = 0
solve(-e^k+k^2-3=0,k) k = -1,78006
Skriv et svar til: areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
