Matematik

Beregning af vektorens retningsvinkel?

29. september 2009 af Debra (Slettet)

 Hej,

Opgaven lyder:

En vektor er givet ved a=(7/5)

Beregn vektorens retningsvinkel.

Jeg håber nogen kan hjælpe mig? Jeg har forsøgt at regne på den via formlen:

cos(v)= a*e/|a|*|e|

Men jeg synes ikke at kunne få det rigtige resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af mathon

vektoren a = [x,y]
har retningsvinklen

v = tan-1(y/x)


Svar #2
29. september 2009 af Debra (Slettet)

 Jamen, lommeregneren siger bare:

= tan-1(5/7)

Forstår det ikke rigtigt... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2013 af mark0780 (Slettet)

Gå ind og download Micosoft mathematics på din pc :) det er så meget bedre end en lommeregner


Skriv et svar til: Beregning af vektorens retningsvinkel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.