Matematik

Differentiation af sammensat funktion

29. september 2009 af P.L. (Slettet)

 h(x) = cos^6 (3x+3)

funktionen er sammensat af den ydre funktion = cos^6 og den indre funktion (3x+3)

h(x) = -sin^6(3x+3) * 3. 

Men det skal give: -18cos^5(3x+3) * sin(3x+3) Hvordan det???


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er dine mellemregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2009 af mathon

h'(x) = 6·cos5(3x+3)·(-sin(3x+3))·3 = -18·cos5(3x+3)·sin(3x+3)

...........

[h(g(f(x)))]' = h'(g(f(x)))·g'(f(x))·f '(x)


Svar #3
01. oktober 2009 af P.L. (Slettet)

 Tak for hjælpen kan godt se hvad jeg har gjort galt nu... 


Skriv et svar til: Differentiation af sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.