Matematik

HJÆÆÆLP, simpel ligning

30. september 2009 af tuntukan (Slettet)

Hvordan opstiller jeg dette som en ligning:

Mor, far og 3 børn kørte i bus og betaler tilsammen 133 kr. En barnebillet koster halvdelen af en voksenbillet. Hvor meget koster en barnebillet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2009 af Isomorphician

To ligninger med to ubekendte:

(i): 2V + 3B = 133

(ii): V = 2B

Indsæt værdien for V i (i) og isoler B.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2009 af MN-P (Slettet)

voksenbilet x kr     barnebilet x/2

2 voksne og 3 børn         2*x+3*x/2=133


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP, simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.