Matematik

Areal!

30. september 2009 af ggf (Slettet)

Graferne for funktionerne

f(x)=x2-5x-6

og

g(x)=2x-6

afgrænser en punktmængde, der har et areal. Bestem dette areal.

altså jeg sætter funktionerne lig hinanden og finder integrationsgrænserne men hvad gør jeg så? ∫f(x)-∫g(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvilken funktion ligger "øverst"?


Svar #2
30. september 2009 af ggf (Slettet)

#1

hvad mener du med øverst? Det gør g(x) tror jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2009 af mathon

tegn dem ind på din graftegner og få overblik


Svar #4
30. september 2009 af ggf (Slettet)

jamen hvordan kan man ved at se på graferne afgøre om det er g eller f der er øverst? Ja jeg spørger nok SKIDE DUMT, men det fatter jeg altså ikke!


Svar #5
30. september 2009 af ggf (Slettet)

tror jeg fatter det nu grafen for F ligger højere eller over grafen for g, så det er nok f der er øverst?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2009 af mathon

find skæringspunkternes 1. koordinater
som er integrationsgrænserne


Svar #7
30. september 2009 af ggf (Slettet)

#6

det er 7 og 0 men problemet ligger i at jeg ikek ved hvad jeg skal når jeg har to funktioner at operere med? tager man integralet fra 0 til 7 og siger f(x)-g(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2009 af mathon

g(x)≥f(x) for x∈[0;7]

hvoraf

A = 07(g(x)-f(x))dx


Svar #9
30. september 2009 af ggf (Slettet)

for fanden! det var jo rigtigt det jeg havd elavet inden! :-( Fatter ikke at jeg stinke rsådan til mat når jeg har det på A! Jeg elsker faget mere end noget andet, men er så dårlig til det :-(


Skriv et svar til: Areal!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.