Matematik

Løs ligningen

01. oktober 2009 af P.L. (Slettet)

 f(x) = -x^2 + 4x + 3x -3 

Bestem de værdier af a, for hvilke ligningen f(x) = a har netop 3 løsninger. 

Jeg tænker på diskriminantformlen, men der kan den kun har 1, 2 eller ingen løsninger? 

Hvordan gør jeg her? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af Duffy

Nemt ! !  L = Ø, da ligningen højst kan have 2 løsninger.

Du har sikkert skrevet forkert. :P


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2009 af madsniel (Slettet)

Jeg hælder også til at du må have skrevet forkert - det giver heller ikke mening at have (+4x +3x) stående når man kan samle dem til (+7x).

Jeg formoder at den rigtige ligning er en trediegradsligning som jo kan have op til tre rødder.


Svar #3
04. oktober 2009 af P.L. (Slettet)

Ja har skrevet forkert, sorry...

f(x) = -x^3 + 4x^2 + 3x - 3

Men hvad siger i jeg skal gøre, forstår ikke helt?:(


Svar #4
04. oktober 2009 af P.L. (Slettet)

Okay har fundet ud af det... :) 


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.