Matematik

Benyt cas til at bestemme f'(x) ?

02. oktober 2009 af Saraoa (Slettet)

 Benyt cas til at bestemme f'(x), når

1) f(x) = ln x 

2) f(x) = x-1 / 3-x

3) f(x) = (x-2)^7

Linjen med ligningen y = 2x - 3 er tangent til en af de tre funktioners grafer. Hvilken?

Angiv røringspunktets koordinater.

HVORDAN GØR JEG DETTE? Er på helt bar bund, så i må gerne forklare det idiotsikkert - evt. komme med formler.

I håb om at høre fra nogen derude.

kh sara


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2009 af Jerslev

#0: CAS = brug lommeregner eller computer.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2009 af mathon

har du TI-89?


Svar #3
02. oktober 2009 af Saraoa (Slettet)

Ja kan jeg godt regne ud :o)

Men nu er det sådan at jeg ikke rigtig ved hvordan jeg skal (ved hjælp af en lommeregner) komme frem til resultaterne ;)


Svar #4
02. oktober 2009 af Saraoa (Slettet)

Min håndholdte lommeregner hedder TI-30XB, så har jeg noget på computeren der hedder TI-Nspire-CAS men ved ikke helt hvordan det fungere endnu :-/


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

nDeriv() under Calculations.


Svar #6
02. oktober 2009 af Saraoa (Slettet)

 gav ingen mening desværre :-/


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

der skulle være en knap med  X=  på. den giver en menu hvor du kan finde Numerical derivative.    Står i manualen.


Svar #8
02. oktober 2009 af Saraoa (Slettet)

 hvordan bestemmer jeg røringspunktet?


Skriv et svar til: Benyt cas til at bestemme f'(x) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.