Matematik

Lån

03. oktober 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Peter skal låne penge til en ny bil. En bilforhandler tilbyder Peter et lån med en fast månedlig ydelse på 2.300 kr. i 5 år. Renten er 6 % p.a.
Peter har også mulighed for at få et lån i banken med sikkerhed i sit hus. Dette lån skal tilbagebetales med en fast halvårlig ydelse på 13.950 kr. i 5 år. Renten er 6 % p.a.
 

Hvilket lån skal Peter vælge? Begrund svaret:
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

De 2 lån er næsten identiske, er opgaven skrevet rigtig ned?


Svar #2
03. oktober 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Ja, det er den..


Svar #3
03. oktober 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Kan du hjælpe med noget.. Hvilke formler jeg skal bruge eller noget..


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

 Jamen umiddelbart så kan jeg kun konkludere at den første er billigst. 2300 * 6 = 13800

Ved den anden låner han 13.950. Så i det lange løb kommer han selvfølgelig til at betale mere når han tager et større lån.


Svar #5
03. oktober 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Det lyder bare urealistisk at få sådan en opgave på 3. år på hh..


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

P.a. betyder per termin, prøv når der skal betales rente hver måned i den første, og hvert halve år i den anden. Så kommer den første til at være væsentlig dyrere.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2009 af Isomorphician

p.a. = pro anno

---

#0: Kig på formlen:

A0 = y·(1 - (1 + r)-n)/(r)


Svar #8
06. oktober 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Hvilken er så rigtig :

A0 = 60*2300 *((1-(1+0,06)))^(-60) / 0,06 =  2.230.277,02 kr.

eller

A0 = 2300 *((1-(1+0,06)))^(-60) / 0,06 = 37.171,28

.. hvis én af dem er rigtige ..


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2018 af Dagensdk (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. februar 2019 af LiseSousse (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. marts 2019 af SnartFærdiggg (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.