Fysik

Energi E og cirkelbaner

06. oktober 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

Hey derude,

Der er en formel der hedder:

E = -G * ((M'm) / (2*r))

Hvorfor er der MINUS foran ?..

Jeg håber der er nogen der kan forklare det.

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af mathon

E = -(G·M·m)/r

fordi
∫(1/r2)dr = -∫(-1/r2)dr = -(1/r) + k


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Den potentielle energi fås ved at integrere kraften, og den mekaniske energi fås ved at finde summen af den kinetiske energi og den potentielle energi. Prøv nu selv at læg det sammen, og indsæt v for en cirkelbevægelse i den kinetiske energi.

At der er et minus betyder også at der er tale om et bundet system. F.eks. Månen rundt omkring Jorden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: For konservative kræfter (såsom tyngdekraften) gælder, at den kan findes som gradienten af et potential. I dit tilfælde bliver det blot den afledte af et potential, men snakker man i tre dimensioner, kaldes den afledte for gradienten. Det er den du finder med din E = ...


Skriv et svar til: Energi E og cirkelbaner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.