Fysik

He-Ne laser i vand

06. oktober 2009 af maxsi (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hey :) jeg har fået opgaven:

bølgelængden af lyset fra en He-Ne laser er 632,8 nm

beregn lysets frekvens og bølgelængde i vand

og jeg er helt blank på hvordan jeg skal gøre det
 

please hjælp mig

tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal finde hastigheden af lyset i vandet først. Hertil skal du bruge vandets brydningsindex.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af mathon

brydningsindeks for vand
ved
          20°C og lys af bølgelængden 635 nm er 1,3314

c/v = 1,3314

v = c/1,3314 = 2,25171·108 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2009 af mathon

λluftvand = 1,3314

vvand = λvand·fvand


Svar #4
07. oktober 2009 af maxsi (Slettet)

 tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: He-Ne laser i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.