Matematik

Rettelse + hjælp

07. oktober 2009 af Timmm (Slettet)


Heey allesammen!

Jeg er kørt fast i noget, og behøver noget hjælp..

Antallet af æg i en tangloppe afhænger af tangloppens længde. For en bestemt art, der lever i Limfjoren, har man fundet følgende sammenhæng:

log y = 3 log x - 1,54

hvor y er antallet af æg, og x er tangloppens længde, målt i mm.

Beregn hvor mange æg der ifølge denne model vil være i en 10 mm lang tangloppe.

Her har jeg bare sat 10 mm ind på x' plads:

log y = 3 * log(10) - 1,54 <=> log y = 1,46 <=> y = 10^1,46 = 28,8 dvs. 29 æg ??


Nu skal jeg så beregne hvor lang tangloppen er hvis den rummer 50 æg:

log 50 = 3 * log x - 1,54 <=> (log 50+1,54)/3 = log x <=> 1,0796 = log x <=> 10^1,0796 = x = 12,01 mm

den sidste kan jeg simpelthen ikke finde ud af

sammenhængen mellem x og y kan omskrives til y = b *x^a

Bestem tallene a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2009 af Isomorphician

log(y) = 3*log(x) - 1,54 <=>

y = 103*log(x) - 1,54 <=>

y = ..... (se om du kan bruge potensregnereglerne til at nå formen y = b*xa)


Svar #2
07. oktober 2009 af Timmm (Slettet)

kan man ikke regne d ud med lommeregneren-+


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2009 af Isomorphician

#2: Det ved jeg ikke.


Svar #4
08. oktober 2009 af Timmm (Slettet)

kna det passe at resultatet giver

y=0,028*x^3


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2009 af Isomorphician

Jeg fik det til 0,029 (10-1,54), så det kan jeg ikke være helt uenig i.


Skriv et svar til: Rettelse + hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.