Matematik

Logistisk Vækst, konstanterne

15. oktober 2009 af RasFlad (Slettet) - Niveau: A-niveau

En populations størrelse N(t), målt i antal individer, til tiden t, målt i timer, er løsning til differentialligningen:

dN / dt = c*N*(d - N)

hvor c og d er konstanter

Den øvre grænse for populationen er 1500. Til tidspunktet t0 er N(t0) = 160 og N(t0) = 214,4.

Bestem c og d

 ____________________________________________________________________________________

Løsningen til differentialligningen vil være den logistiske ligning af typen:

N(t) = d/(1+C·e-c*d*t)

Konstanten d må her være 1500, da dette er den øvre grænse:

N(t) = 1500/(1+C·e-c*1500*t)

Men når vi så har det, så har vi jo 3 ubekendte (C, c og t), da vi ikke ved til hvilken tid værdierne tilhører? Vi ved kun, at til tidspunktet t0 er N(t0) = 160 og N(t0) = 214,4.
 


Skriv et svar til: Logistisk Vækst, konstanterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.