Matematik

Løs ligningen

18. oktober 2009 af Ørts (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har normalt ikke problemer med at løse ligninger, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal gribe den her an.

(2x-4)*ln(x-1)=0

Håber der er nogen der kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af mathon

brug nul-reglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2009 af mathon

2(x-2)*ln(x-1) = 0

x = 2


Svar #3
18. oktober 2009 af Ørts (Slettet)

#1
tror aldrig jeg har hørt om nul-reglen

#2
Hvordan er du kommet frem til det du har skrevet ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2009 af mathon

nul-reglen:
hvis én af faktorerne i et produkt er lig med nul, er produktet lig med nul

2·(x-2)·ln(x-1) = 0

(x-2) = 0 kræver x = 2

ln(x-1) = 0 kræver x = 2

der er således kun (dobbelt)løsningen x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvis a*b=0 så er enten a=0 eller b=0 - det er nulreglen. Så #2 har sagt at 2x-4=0 <=> x=2


Svar #6
18. oktober 2009 af Ørts (Slettet)

Mange tak for hjælpen. Nu forstår jeg det..


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.