Matematik

Bestemme afstanden fra jorden til en lysende natsky???

18. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

et astronomiske fænomen "lysende sky" kan iagttages i dk i perioden juni til august.
En enkelt metode til at bestemme afstanden fra jorden til en lysende natsky består i at to observatører A og B måler vinklen mellem vandret og sigtelinjen til skyen C.
De 2 observatører er anbragt, så punktet D ligger lodret under C og den vandrette linje gennem A og B.

beregn afstanden fra |DC| fra jorden til skyen, når der foreligger følgende beregninger:
a= 27,2 grader
b= 37,6 grader
|AB|= 50km
 

Forstår ikke helt hvad jeg skal??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af mathon

tegn det


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2009 af mathon

brug tangens til en spids vinkel i en retvinklet trekant to gange
og reducer
til

                     |CD| = (50 km)·tan(37,6°)·tan(27,2°)/(tan(37,6°) - tan(27,2°))


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. oktober 2009 af mathon

detaljer
se


Svar #4
18. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

Jeg har lige vedhæftet opgaven :-) bare lige så i kan se om jeres fremgangsmåde var rigtig.

Vedhæftet fil:opgaven.docx

Svar #5
18. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

Men efter din udregning bliver resultatet 25 km? er det ikke for meget?? så langt oppe til skyerne er der da ikke :S?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. oktober 2009 af mathon

det giver

77,2 km


Svar #7
18. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

hmmm, fik du set den fil jeg vedhæftede? syntes bare tallet virker for højt til at være realistisk :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. oktober 2009 af mathon

...har set


Skriv et svar til: Bestemme afstanden fra jorden til en lysende natsky???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.