Matematik

Bevis for kvadrat i cirkel

18. oktober 2009 af faggot (Slettet)

 Hey. Jeg har fået til opgave finde arealet af det største rektangel der kan indtegnes i en cirkel med radius 12. Jeg ved imidlertid, at rektanglet har det største areal i cirklen når det er kvadratisk, og herfra er det let at finde resultatet.

Men hvad måtte et bevis for "at rektanglet har det største areal i cirklen når det er kvadratisk" være?


Svar #1
18. oktober 2009 af faggot (Slettet)

 Please, anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Kald den ene side x og den anden y

arealet er x*y

da vinkelen mellem siderne er ret er rektanglets diagonaler diameter i cirklen

x2+y2=(2*12)2

y=√(576-x2)

A(x)=x*√(576-X2)

FIND a'(x) og sæt den =0 så burde du kunne finde max/min for arealet.


Skriv et svar til: Bevis for kvadrat i cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.