Kemi

beregne concentration

18. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at, 

 Exercise 4:
0.8533 g of Na2SO4 is weighed for a 200.0 mL of Na+ stock solution.

a) Calculate the concentration (mol/L) of Na2SO4 in the stock solution.
b) Calculate the concentration (mol/L) of Na+ in the stock solution.
 

0,8533 g = m

Na2SO4 =     142.03 mol / L

0,2 l = V

n=m/M --> 0,8533 / 142,03 = 0,006

m= c*V * M

0.006 * 142,03 * 0,2 = 0,727 M

håber får svar på min opgave, om det er rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af mathon

M(Na2SO4) = 142,06 g/mol

n = m/M

c = n/V


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2009 af mathon

Na2SO4 (aq)  →  2Na+ (aq)  +  SO42- (aq)


Svar #3
18. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

ok er det sådan, men synes tallene er mærkelige

n=m/M --> 0,8533 / 142,03 g / mol  = 0,000042236 mol

0,000042236 mol / 0,2 L = 0,000211178

0,00021178 * 1000 = 0,211178

er det sådan man regner den


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2009 af mathon

c = (m/M)/V = ((0,8533 g)/(142,06 g/mol))/(0,200 L) = 0,030033 mol/L = 0,030033 M

                                                            Na2SO4 (aq)    →    2Na+ (aq)    +    SO42- (aq)
aktuelle koncentrationer i mol/L:        0,030033                 0,060066          0,030033      
 


Svar #5
19. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

You pipette 50 mL of the stock solution to a 100 mL volumetric flask which is filled to the mark with dem. water = solution A

You pipette 10 mL of solution A to a 50 mL volumetric flask which is filled to the mark with dem. water = solution B
c) Calculate the total dilution factor (from stock solution to solution B).
d) Calculate the concentration of Na+ in solution B – in mM.
 

hvordan skal jeg regne så sådan en ud. altså en formel


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2009 af mathon

c)
     total fortyndingsfaktor: 2·5 = 10

d)
     (0,060066 M)/10 = 0,0060066 M = 6,0066 mM
   


Skriv et svar til: beregne concentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.